Bouwdossier

Bouwplan

bouwplan

Het bouwplan voor de STEM-building werd ontworpen door architectenbureau D&A. Dit team van architecten weet als geen ander de BEN-normen te integreren in residentiële, industriële- en kantoorgebouwen.

Het plan van de STEM-building kun je hier raadplegen

 

 

Veiligheidscoördinator

veiligheidscoordinator

Wanneer er meerdere aannemers op een werf werken uitvoeren, dient er een veiligheidscoördinator aangesteld te worden door de bouwheer. Deze zal er op toe zien dat gedurende de werkzaamheden, alle nodige veiligheidsmaatregelen worden gerespecteerd opdat iedere aannemer in veilige omstandigheden zijn werkzaamheden kan uitvoeren.

 

 

 

EPB-verslag

EPB

Elke nieuwbouwwoning, verbouwing & uitbreiding waarvan de bouwvergunning aangevraagd is na 1 januari 2006 moet voldoen aan de opgestelde EPB normen. Concreet wil dit zeggen dat de woning dient te voldoen aan bepaalde eisen zoals isolatie, energieverbruik, ventilatie,...

Minstens 8 dagen voor de werkzaamheden starten moet de EPB-verslaggever een startverklaring indienen bij het VEA, het Vlaams Energie Agentschap. Bij voltooiing van de werken, zal het EPB verslag ingediend worden bij het VEA.

 

 

Bouwvergunning

BouwvergunningAlvorens te kunnen starten met de realisatie van een gebouw, dien je van de stad/gemeente een bouwvergunning te ontvangen. Deze moet na ontvangst gedurende 30 dagen zichtbaar uitgehangen worden.

 

 

 

Ligging

Provinciaal Instituut Lommel

Duinenstraat 1
3920 Lommel
E: provil@limburg.be
T: +32.11.79.93.30
F: +32.11.79.93.79

Met steun van

Constructiv

 

LOOA logo grijswaarden